Zoek


Vandaag hebben onze leerlingen het kleinste klokje van het carillon namens het BHC overhandigd aan Yvon Jaspers. Haar vader, oud collega, Jan Jaspers heeft zich jarenlang ingezet voor de restauratie van het carillon. Yvon heeft het klokje keurig op zijn eigen plaats terug gehangen en daarmee is de laatste fase van de restauratie in gang gezet. Op 10 juni aanstaande zal het carillon op een feestelijke manier weer in gebruik genomen worden.
Het Baanderherencollege heeft dit jaar weer meegedaan met de OMO-Praktijkwerkstukprijs. De werkzaamheden aan de Basiliek van Boxtel was het project waarmee we hebben meegedaan. Het opknappen van het carillon, het aanwassen van de verlichting en het schilderen van diverse balken, zijn slechts een paar van de werkzaamheden waarbij onze leerlingen hebben geholpen. De leerlingen van het VMBO en het Praktijkonderwijs werken samen aan deze opdracht. 

 Dit prachtige project werd door de jury geprezen voor de prachtige samenwerking tussen leerlingen en de vrijwilligers van de kerk. Ook het nut voor de samenleving werd als positief genoemd. Dit leverde een mooie tweede plaats op. 

Via deze weg willen we de leerlingen en docenten die zich ingezet hebben voor het opknappen van de Basiliek, enorm feliciteren met hun mooie tweede plaats.
Helaas moeten we u mededelen dat onze geliefde collega Hans Veldhuizen vanmorgen vroeg, na een heel kort ziekbed, is overleden.

Hans is als ‘meneer Veldhuizen’ goed bekend bij de meeste van onze leerlingen, als docent wiskunde en als mentor. We zullen hem missen.
Wij openen een condoleanceregister dat toegankelijk is via onderstaande link:

http://www.condoleance.nl


Op 10 t/m 13 april wordt er gewerkt met een 30 minutenrooster in verband met de leerlingbesprekingen op het vmbo.
Het rooster ziet er als volgt uit: 
 1   08.30 - 09.00 Uur 
2   09.00 - 09.30 Uur 
3   09.30 - 10.00 Uur 
  Pauze 
4   10.15 - 10.45 Uur 
5   10.45 - 11.15 Uur 
6   11.15 - 11.45 Uur 
  Pauze 
7   12.00 - 12.30 Uur 
8 1  2.30 - 13.00 uur
Goede Vrijdag is de school gesloten
Wij hopen u op deze manier zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd.Tijdens de kerstmarkt aan het einde van vorig kalenderjaar hebben onze leerlingen een mooi bedrag opgehaald voor Team KING. Zij gaan dit geld inzetten om voorlichting te geven over kanker en om onderzoek te doen om van kanker een geneesbare ziekte te maken. Team KING organiseerde als dank een ochtend met gastlessen over kanker.

Op woensdag 15 februari kreeg onze school bezoek van 4 professionals van het Maxima Medisch Centrum. Zij kwamen uitleg geven over kanker en het werk van Team KING. De gastdocenten wisten de leerlingen te boeien met hun verhaal. De leerlingen kwamen met goede vragen en waren zeer betrokken bij de les. Ondanks het zware thema was het een bijzondere ochtend, waaraan de leerlingen, gastdocenten en docenten een zeer prettig gevoel aan over hielden. 

Na de gastlessen hebben we de cheque overhandigd aan Jan Matheeuwsen van Team KING. Onder toeziend oog van alle leerlingen en de gastdocenten werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. En dat viel nog hoger uit dan we al wisten, door giften die we achteraf nog hebben mogen ontvangen. 

We hebben € 1488,74 opgehaald voor Team KING. En zo werd deze positieve ochtend ook fantastisch afgesloten. 

Op donderdag verscheen er nog een leuk artikel in het Brabants Centrum.Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste   

Open huis

 

Aanmeldbrochure

     
 
Schoolgids 2016-2017
 
 
     
     
 
Agenda
  • 24 april t/m 5 mei - meivakantie
 
     


 De onderwijsactiviteiten op de School voor Praktijkonderwijs van het Baanderherencollege worden mede gerealiseerd door financiën uit het Europees Sociaal Fonds (ESF)

BHC-Praktijkonderwijs | Baanderherenweg 2 | 5282 RJ Boxtel | Postbus 141 | 5280 AC Boxtel | Tel. 0411 - 676 924 | info@proboxtel.nl | Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV